Qui som

Som un grup de professionals que treballem des del 2003 per a la transformació i el canvi social a través de l’audiovisual.

Fora de Quadre va néixer el 2003, quan es va crear el Diari de la pau, un setmanari que va arribar a quioscos de tot Catalunya i que era una resposta a la guerra a l’Iraq.

Des de llavors, hem impulsat un centenar de projectes i una quinzena de documentals, premiats en diversos festivals de cinema i emesos per Televisió de Catalunya i betevé.

Des del 2018 tenim la seu al Centre Cívic Parc Sandaru de Barcelona, formem part de Lafede.cat i del nucli impulsor de la televisió comunitària La Veïnal, que aquest 2022 ha estat distingit com a millor mitjà digital “per la qualitat de producció i per fer una aposta clara per fomentar la participació dels veïns i veïnes en l’elaboració dels continguts” en els Premis de Comunicació Local que organitza la Xarxa de Comunicació Local.

Som una entitat sense ànim de lucre formada sobretot per dones i tenim integrada la perspectiva de gènere. Treballem per a la promoció d’una cultura de pau, la defensa dels drets humans, la cooperació entre països, la sensibilització en la justícia global, el feminisme i la prevenció de la violència de gènere. Prenem les decisions en assemblees trimestrals i ens encanta treballar en xarxa amb altres entitats i moviments socials.

Tal com diu Serge Daney de la revista Cahiers du Cinéma, pensem que una causa sense imatge no és només una causa ignorada: és una causa perduda.

VALORS

Compromís social: estem compromeses amb les minories i les perifèries. Defensem un periodisme i un audiovisual compromès, donant veu a qui normalment no en té, fomentant l’esperit crític i denunciant injustícies. No som neutrals, ni pretenem que ho siguin els nostres treballs. Volem una societat més justa, igualitària i diversa, i apostem pel periodisme de solucions i l’audiovisual per tal d’aconseguir-ho.

Gestió col·laborativa: treballem de manera horitzontal, prenent les decisions de manera conjunta, treballant perquè no s’estableixin relacions de poder. Mantenim una comunicació constant i transparent amb les persones sòcies i les incloem, en la mesura del possible, en la presa de decisions, a través processos participatius. Busquem també la professionalitat i eficiència. Treballem en xarxa i cooperem amb altres entitats i moviments socials, buscant les sinergies que ens permetin arribar més enllà.

Emprenedoria: som idealistes i ambicioses però també realistes, estratègiques i lluitadores. No ens quedem en el somni utòpic però irreal, ni caiem en l’activisme sense reflexió. Les inquietuds socials que ens mouen són urgents i les confrontem amb optimisme, creativitat i ganes.

Rigorositat: vivim en entorns saturats de missatges comunicatius poc contrastats. Apostem per un periodisme rigorós, honest, responsable, equànime i de qualitat. Defensem una informació documentada i contrastada que promogui la reflexió i l’anàlisi. Apostem també per la creativitat i la cultura transformadora.

TRANSPARÈNCIA

Números de registre

Registre d’organitzacions no governamentals per al desenvolupament (ONGDs), gestionat per l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD): 433.

Registre del Ministeri d’Interior: 621433

Registre AECID del Ministeri d’Exteriors: 3282

La junta directiva actual està formada per Maria Ortiz (presidència), Anna Masllorens (secretaria) i Cesc Mas (tresoreria). De conformitat amb allò que preveu l’article 15.2 de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, de transparència, accés a la informació pública i bon govern, la junta de l’entitat no rep cap mena de retribució.

La nostra entitat va aprovar el passat febrer de 2022 un protocol intern per a la prevenció i abordatge de l’assetjament sexual i per raó de sexe.