Tallers de pau és un projecte audiovisual basat en tres tallers que la Fundació per la Pau realitza a les escoles. El resultat són deu càpsules audiovisuals de 10 minuts cadascuna. L’objectiu dels tallers és el de fer reflexionar als i les joves sobre aspectes vinculats a la cultura de pau com poden les causes de l’aparició de la violència i les possibles alternatives, el treball de diferents actituds no violentes per resoldre conflictes o el treball de la cooperació com a forma òptima de resolució de conflictes.

En el primer taller (Castell de Cartes) es provoca un conflicte i s’analitzen les causes de l’aparició de la violència i les possibles alternatives. En el segon taller (Jocs pel diàleg) es treballen diferents actituds noviolentes per resoldre conflictes com ara la confiança vers els altres, el diàleg o la presa conjunta de decisions. El tercer taller (La teranyina) treballa la cooperació com a forma òptima de resolució de conflictes.

L’objectiu del material és pedagògic, explicar com es desenvolupen aquests tallers en grups d’adolescents, tot i que aquestes dinàmiques també es poden dur a terme amb persones adultes. El DVD resultant també incloïa un llibret explicatiu per tal que els educadors i educadores poguessin realitzar els tallers a les seves aules o amb els seus grups d’educació no formal.

Cadascun dels tres tallers es va dur a terme amb tres grups d’estudiants de l’escola Sant Ignasi-Sarrià, a Barcelona, l’IES Miquel Taradell, al barri del Raval barceloní i l’IES Maria Aurèlia Capmany, de Cornellà del Llobregat, respectivament. De cada experiència en van sortir una de les nou càpsules de tallers mentre la desena era un resum de la resta.