La creació artística com a eina per a potenciar el benestar, per a relacionar-se amb els altres, o per a expressar i transmetre sentiments. Aquests són alguns dels temes del documental participatiu que realitzat a l’Hospital Germans Trias i Pujol de Barcelona.

Durant 10 sessions els nens, les nenes i els/les joves han treballat en la creació del guió, la filmació de les imatges i el procés de muntatge del vídeo, alhora que feien de protagonistes i es posaven davant la càmera.

Els directors i les directores novells i novelles han explicat el projecte Tiretades que porta a terme l’Associació Marabal i la Fundació La Roda al centre hospitalari de Can Ruti, Badalona. I ho han fet mentre filmaven la construcció col·lectiva d’un “photo call”. També han entrevistat diferents persones implicades en el projecte com són el personal educatiu i sanitari, voluntàries, familiars, infants o joves entre d’altres.

Tiretades és un projecte de creacions artístiques als hospitals que afavoreix el benestar d’infants, joves i les seves famílies durant l’ingrés. A través de l’art s’experimenta amb diferents tècniques plàstiques que permeten desenvolupar habilitats i confiança, al mateix temps que propicien la interrelació, la cooperació i la col·laboració entre els participants dels tallers. Tot plegat per fer l’estada a l’hospital més fàcil i plaent i convertir l’entorn en un espai més agradable. En definitiva, per ajudar en la recuperació de la persona ingressada.