Visibilitzar i donar protagonisme a les diferents activitats que desenvolupen els joves de la Rotllana, una associació sense ànim de lucre que treballa pels infants, joves i la comunitat de Badalona, i que posa el seu focus en les persones amb menys oportunitats, ha estat la motivació principal del taller de vídeo participatiu que ha desenvolupat la nostra entitat amb el suport de l’equip de monitors i voluntaris del centre.

“Temps de joves”, realitzat per dos adolescents del barri de la Salut de Badalona és el vídeo participatiu on s’ha volgut retratar la part més activa i dinàmica d’una franja d’edat sovint associada a l’inactivisme i la falta de motivació, la dels adolescents. El taller ha servit per prendre consciència en com ocupen el seu temps els adolescents i els joves de la Rotllana, un espai on trobar la seva creativitat, el seu temps d’esbarjo, desenvolupar tasques de voluntariat, i reforçar els seus estudis.

Les persones participants han après totes les fases del procés de producció: des de l’elecció del tema, la preparació del guió, l’elaboració d’un pla de rodatge, la filmació i la captura del so, fins al muntatge amb equipaments professionals. La creativitat en la manera de transmetre les idees i de capturar les imatges ha estat també un valor afegit que els joves han pogut experimentar. Igualment, la inclusió en el vídeo de la tasca de voluntariat que realitza un grup de joves de La Rotllana a la residència d’avis Fundació Roca i Pi, els va brindar l’oportunitat de conèixer una realitat llunyana a ells, la de la vellesa.

“Temps de joves” és una aproximació a les activitats que es desenvolupen al centre per a joves La Rotllana i a la realitat dels adolescents i joves que hi participen, on els seus interessos, aficions i preocupacions deixen entreveure també el seu compromís amb la comunitat.