Cathy Furaha, presidenta de l’associació Femmes Juristes pour les Droits de la Femme et de l’Infant (Dones Juristes pels Drets de les Dones i Infants) (FJDF) és una activista, jurista, defensora dels DDHH i de la pau a la República Democràtica del Congo. Treballa a la província de Kivu Nord (Est de la RD Congo), una zona que des de fa més de dues dècades està sotmesa a una crisi crònica provocada per l’escassa presència de l’estat congolès, la feblesa de l’exèrcit regular i la presència de milícies congoleses i estrangeres, que sotmeten la població i viuen de l’explotació i del comerç il·legal dels recursos minerals. Els mateixos que després s’utilitzen pels components de l’alta tecnologia que nosaltres consumim. Aquests grups armats sembren el terror entre la població, i en aquest context d’inestabilitat, sobretot les dones i les nenes en són les víctimes més vulnerables, patint violacions i agressions. Enmig d’aquesta violència, la població pateix desplaçaments forçats, segrestos, massacres, robatoris…

El projecte vol posar en valor a les persones que arrisquen diàriament la seva vida tot exigint pau, justícia i reparació és fonamental per a construir una societat congolesa lliure de violència.

Des de l’entitat treballem el projecte amb la Lliga dels Drets dels Pobles, que hi impulsa un projecte de cooperació, juntament amb FJDF, entitat que presideix la Cathy Furaha, anomenat “Maison d’Écoute: recuperació integral de dones i infants víctimes de la violència sexual a la RDC, prevenció i sensibilització de gènere en el context crític actual de COVID-19 i Ebola”.

El projecte ha tingut repercussió a mitjans com TV3 o el diari Ara.

Disposem d’un curtmetratge documental de 10 minuts titulat “Fam de Justícia” en català i castellà.