Aquest vídeo és el resultat d’un taller d’audiovisual participatiu realitzat per la nostra entitat, en un projecte de La Veïnal, amb un grup de joves migrants no acompanyats del centre d’acollida Bassam, al barri de Sant Andreu de Barcelona, gestionat per Eduvic. Tots ells són joves menors d’edat arribats fa poc de Senegal, Gàmbia i el Marroc en pasteres, sota els camions… Alguns d’ells feia només un o dos mesos que eren a Barcelona, d’altres portaven ja un temps a les Canàries abans d’arribar a la nostra ciutat. Tots ells tenen grans reptes al davant, un dels quals és aprendre l’idioma per poder obrir-se un nou camí.

Comprem més del que consumim? Què fem amb les restes dels nostres menjars? Hem pensat en alternatives abans de llençar el que ens sobra? Aquestes són algunes de les qüestions entorn de les quals volen reflexionar en el reportatge enregistrat.

El missatge esperançador que vam recollir és pensar que hi ha alternatives i que podem millorar, si ens ho proposem. Així ens ho expliquen algunes de les veïnes de Sant Andreu i el Raül Torrent, membre fundador del Menjador de ca la Rosa, al barri de La Sagrera, un exemple de projecte sostenible i de reaprofitament amb valor social dels aliments.