D’on ve la roba que vesteixen els bombers o el personal sanitari? Sota quines condicions s’ha produït?

El documental mostra les condicions de treball dels treballadors/treballadores en fàbriques que produeixen roba de treball per a les empreses proveïdores dels poders públics i vol promoure un enfocament més coherent per al desenvolupament tenint en compte la relació entre el desenvolupament i el comerç just, l’aplicació de dels drets humans, la dimensió social de la globalització i el treball decent.

El projecte documental s’emmarca dins la campanya “Roba Neta” que duu a terme Setem Catalunya i que, amb aquest projecte, pretén que en adquirir roba de treball, les autoritats públiques – principalment administracions locals – tinguin en compte criteris socials en la licitació i en els processos de selecció d’ofertes, encoratjant als seus proveïdors a avaluar, verificar i, si és necessari, millorar les condicions laborals en les seves cadenes de subministrament o producció a través d’un procés voluntari, progressiu i sostenible.

Perdre el fil pretén augmentar l’atenció dels mitjans en el desenvolupament i en el treball DIGNE. Proposa la mobilització de la ciutadania i les ciutats per a promoure l’adquisició de roba de treball socialment responsables per part de les administracions.

El projecte també inclou 4 càpsules audiovisuals subtitulades a 5 idiomes (català, castellà, anglès, francès i alemany). Les protagonistes son la Najat, la Salma, l’Aziza i la Fatna viuen a Tànger (Marroc), que ens expliquen els seus casos des de l’anonimat.