Fruit del taller de vídeo participatiu que Fora de Quadre ha realitzat amb joves del CFA Canyelles dins el projecte “Comunitat, aprendre des de l’acció” de la Fundació la Roda, presentem aquest documental sobre el barri de Canyelles, que va ser emès pel programa Docs’ de Beteve.

Des de la seva creació el 1978 com a Canyelles pròpiament, el projecte fa un repàs històric des dels seus orígens, quan es deia Guinegueta Vella, fins les reformes més actuals. La lluita constant del veïnat vehiculat per l’AAVV ha fet possible que barris com aquest, oblidats en el seu inici per l’administració dels anys 70, hagi esdevingut una part de la ciutat amb una qualitat de vida de la qual se senten ben orgullosos els qui hi viuen. “Sóc de Canyelles” és un documental que recupera la memòria històrica d’aquest barri i repassa algunes de les principals reformes que ha viscut, amb la construcció dels equipaments bàsics, i que reivindica alhora tot allò que segons el seu veïnat encara manca per aconseguir.

Aquest projecte ha estat possible gràcies a la implicació d’un grup de joves del CFA Canyelles que ha fet una immersió en el món del documental i ha descobert d’aquesta manera un barri, pràcticament desconegut per a elles i ells.