El Diari de la Pau va ser el primer projecte de l’associació. La publicació va tenir difusió als quioscos de tot Catalunya i va sortir al carrer setmanalment des de finals de gener a principis de maig de 2003. El projecte va recuperar una publicació nascuda durant la guerra del golf de 1991.

En aquell moment la idea havia sorgit d’un grup de periodistes ja dissolt, i era una resposta a la situació prebèl·lica que es vivia a l’Iraq. A principis de l’any 2003 la situació es repetia, empitjorada per l’embargament que havia sofert el país durant 12 anys.

El Diari tenia quatre objectius principals: donar una resposta alternativa per a difondre totes aquelles informacions que quedaven més censurades en els mitjans de comunicació habituals; recordar contínuament els altres conflictes que es vivien al món i que, durant la guerra a l’Iraq, havien quedat oblidats i arraconats; denunciar altres tipus de violència més properes; i finalment impulsar les campanyes i iniciatives ciutadanes contra la guerra, així com donar elements per treballar la cultura de la pau en àmbits com les escoles o les associacions. Fora de Quadre va comptar amb la col·laboració de moltes entitats.

Un any després va sortir publicada una edició especial gratuïta del Diari de la Pau, en motiu del primer aniversari de l’inici de la guerra a l’Iraq. També es va fer una edició especial de la publicació l’any 2005, aquest cop en ocasió de la Constitució Europea.

En totes les ocasions ens remetíem al que ja vam escriure en el nostre primer editorial, l’any 2003: “En diem Diari de la Pau, però no pas d’una pau armada, sinó de la pau que es construeix conjuntament dia a dia. La pau no és el silenci que hi ha després de les bombes”.

Primer Premi de Premsa als Mitjans de Comunicació (2003)

Premi a l’Associació més Innovadora CJB (2003)